ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΖΗΣΑΝ – ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

του Γιώργου Αυγερόπουλου. Mε την ευγενική υποστήριξη του ΕΣΠ και του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ


Κατηγορία: Προβολές / Ντοκιμαντέρ
Ημέρα: Σάββατο 22 Οκτωβρίου
Ωρα: 19:30 – 20:00
Χώρος: Aεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο


Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, στις 19:30, με την επιμέλεια του Ethnofest, θα προβληθεί το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “Εκείνοι που Επέζησαν – Ιστορίες Αξιοπρέπειας” (Ελλάδα, 2016) του σκηνοθέτη και δημοσιογράφου, Γιώργου Αυγερόπουλου. Με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Kέντρου Hμέρας ΒΑΒΕΛ.

ΣΥΝΟΨΗ
Πολλοί από τους χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν στην Ελλάδα, είναι θύματα βασανιστηρίων που ρισκάροντας τα πάντα, κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τους διώκτες τους και να αναζητήσουν άσυλο στις πύλες της Ευρώπης – φρούριο. Είναι οι πιο ευάλωτοι απ’ τους ευάλωτους. Ο Μουράτ, ο Ζάν, και ο Αλί, αόρατοι μέσα στο πλήθος, έχουν ν’ αντιμετωπίσουν τώρα μια νέα περιπέτεια: Να πείσουν τις ελληνικές αρχές για την ιστορία τους έχοντας ως μόνη απόδειξη το λόγο και το σώμα τους, να στήσουν μια καινούργια ζωή από το μηδέν, και το σημαντικότερο, να επουλώσουν τις πληγές τους. (Διάρκεια: 33’)

Το πρόγραμμα «Προμηθέας ΙΙ: Ενισχύοντας την Αποκατάσταση των Θυμάτων Βασανιστηρίων στην Ελλάδα» υλοποιείται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, με εταίρους το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ, το Centre for Trauma, Asylum and Refugees του Essex University, την ΜΚΟ REDRESS και το Human Rights Foundation of Turkey, με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, (DG HOME).