“ΕΙΡΗΝΗ” – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

“ΕΙΡΗΝΗ” – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

“ΕΙΡΗΝΗ” – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

Anasa Cultural Centre


Κατηγορία: Θέατρο / Performance
Ημέρα: Κυριακή 23 Οκτωβρίου
Ωρα: 12:00-14:00
Χώρος: Παλαιοί Φούρνοι


Το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA παρουσιάζει ένα πολιτιστικό πρόγραμμα παιδαγωγικού, βιωματικού και διαδραστικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με σκοπό την εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, και την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφύγων, αιτούντων άσυλο & μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών & ασυνόδευτων ανηλίκων. Ο θίασος είναι μικτός, για την ενίσχυση του διαπολιτισμικού.

Ο θίασος χρησιμοποιεί ως εκπαιδευτικό εργαλείο το εκπαιδευτικό υλικό της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Ειρήνη» – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα. Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη μέχρι να βρει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος. Η «Ειρήνη» έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν μέσα στην τάξη θέματα όπως η διαφορετικότητα, η ανεκτικότητα και οι πολιτισμικές διαφορές.
Ο θίασος αφηγείται την ιστορία της Ειρήνης αντλώντας στοιχεία από την ραπ, τους κρουστικούς χορούς, και τα φωνήεντα για την μουσικότητά της. Χρησιμοποιούμε μια βαλίτσα ταξιδιού από όπου εμφανίζονται αντικείμενα μεταμόρφωσης και οι εμψυχωτές ταυτόχρονα αφηγούνται και υποδύονται τους χαρακτήρες της ιστορίας.